• 0,3 dl oljčnega olja
  • 1 konzerva pelatov
  • 3 stroki česna
  • sol
  • 3 jušne žlice drobtin
  • 0,5 dl belega vina

 

Cvetačo operemo in razrežemo na manjše koščke. V vreli in osoljeni vodi kuhamo 8 do10 minut. Skuhano cvetačo odcedimo in enakomerno porazdelimo po pekaču. Prelijemo z oljčnim oljem.

Pelate zmešamo s paličnim mešalnikom v gosto kašo, ki ji dodamo ščepec soli, nasekljan česen in belo vino. Nastalo mešanico prelijemo čez cvetačo. Nazadnje čez cvetačo posujemo še parmezan in drobtine.

Pečico segrejemo na 180″C in cvetačo pečemo 25 do 30 minut oz. dokler se cvetača zlato obarva. Postrežemo kot samostojno jed ali kot prilogo s pire krompirjem ali mesom.

Dober tek!

Fotografija: Pexels